Güncel Haberler
Geleneksel lezzetin en hafif hali: Fırın sütlaç – Son Dakika Gurme Haberleri

Osmanlı mutfağıN'den bugüne kadar uzanan pişmiş pirinç puding, akşam yemeğinden sonra en sevilen ışık tatlılarından biridir. Pirinç, süt ve şekerin buluştuğu bu geleneksel tatlı, altın kahverengi olana kadar fırında pişirir ve eşsiz lezzetini kazanır. Tarçın veya fındık ile servis edilirse, hem göze hem de damakta hitap eder. Kuyu, Bu tatlı nasıl yapılır, geleneksel lezzetin en hafif şekli hangisidir? İşte Pişmiş pirinç puding tarifi …
Malzeme
- 1 litre süt
- 1 bardak pudra şekeri
- Yarım bardak pirinç
- 2 bardak su
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
- Yarım bardak süt (nişastayı açmak için)
Yapı
- Pirinci iyice yıkayın, yumuşayana kadar 2 bardak suya kaynatın.
- Sütü ayrı bir tencerede kaynatın, haşlanmış pirinci ekleyin. Şekeri ekleyin ve karıştırın.
- Nişastanı yarım bardak sütle açın, tencereye yavaşça ekleyin. Tutarlılığa sürekli karıştırın.
- Vanilini karışıma ekleyin.
- Pirinç puding pişmiş kaseleri bölün.
- Kaseleri derin bir tavaya koyun, tepsinin ortasına su ekleyin. 200 ° C'den Altın'a (yaklaşık 15 dakika) bir öncesi fırında pişirin.
- Soğutulduktan sonra buzdolabında dinlenin, soğuk servis yapın.