Güncel Haberler

Son dakika: Kayıp Narin Güran haberlerine yayın yasağı getirildi! RTÜK Başkanı Şahin’den açıklama

Son dakika haberine göre Radyo Televizyon Yüksek Kurulu'nun (RTÜK) internet sitesinde yer alan yasak kararında, “TC Diyarbakır 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nin 29.08 tarihli kararıyla yayın yasağı getirildi” denildi. 2024 ve 2024/6024 D.İş.”

EBUBEKİR ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 8 yaşındaki Narin Güran'ın Diyarbakır'da kaybolmasıyla ilgili medyada doğrulanmamış bilgilerin paylaşılması ve çeşitli iddiaların yer almasının, bir çocuğun karıştığı olayın hassasiyetini zedelediğini söyledi.

Şahin, sosyal medya paylaşımında şunları söyledi: “Küçük Narin'imizi arama çalışmaları güvenlik güçlerimizin titiz takibiyle devam ediyor. Bu süreçte soruşturmanın sağlıklı ilerlemesi ve gerekli müdahalelerin etkin bir şekilde yapılabilmesi için itidal şarttır. Medya doğrulanmamış bilgileri paylaşmalı ve konusu çocuk olan her türlü iddiayı haber yapmalıdır.” “Bu durum, bir olayın hassasiyetini zedelemektedir. Tüm editörlerimizden, söz konusu ailenin korunması yönündeki kararın getirdiği yayın yasağına saygı duymasını ve soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesini rica ederiz.”Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş