Güncel Haberler

Özgecan, Aslan'ın öldürülmesinin ardından başladığı Avrupa Tekvando Şampiyonası'na gözünü dikti

2015 yılında 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından ikiz kardeşler Özge ve Öykü Özbey, okullarına gelen milli antrenör Ercan Aldemir ile tanıştı ve onun rehberliğinde tekvando yapmaya başladı. Kendilerini savunmak için tekvando yapmaya başlayan ikizler, yıllar geçtikçe gelişerek ulusal ve uluslararası başarılara imza attı. İkizler, önce Balkan şampiyonu, ardından Türkiye şampiyonu olarak milli takıma seçildi. Milli takıma katılan ikizlerden Özge Özbey, 2022 yılında Arnavutluk'ta Avrupa Yıldızlar Şampiyonu oldu. Öykü Özbey, aynı turnuvayı kendi kategorisinde Avrupa ikincisi olarak tamamlayarak başarıya ulaştı.

BU KEZ HEDEF ŞAMPİYONLUK

Sonunda Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'nda rakiplerini açık farkla mağlup eden Öykü, Bosna Hersek'te düzenlenecek Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Antrenmanlarına teknik direktörü Fuat Can Aldemir'in yanında devam eden Öykü'nün hedefi, Arnavutluk'ta yarım kalan hedefine ulaşarak Avrupa şampiyonu olmaktır.

Tekvandoya nasıl başladığını anlatan Öykü Özbey, şöyle konuştu: “Tekvandoya 2015 yılında Özgecan Aslan'ın öldürülmesinden sonra öğretmenimiz Ercan Aldemir'in okula gelip bizi sporla tanıştırmasıyla başladım. Okul taramalarından sonra bu spora başladım. İkizimle başladık ve 9-10 yıldır devam ediyoruz. Küçüklüğümden beri tekler kategorisinde yarışmaya başladık. Yalız'la Türkiye şampiyonu, Dünya Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonu, Balkan şampiyonu oldum. Her ikisiyle birlikte Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'nda ülkemizi temsil ettim. Ben Avrupa ikincisi oldum, ikizim de Avrupa şampiyonu oldu. Hem Avrupa şampiyonu hem de Avrupa ikincisi aynı odadan çıktı. Bu bizi gururlandırıyor dedi.

“EN BÜYÜK HEDEFİM OLİMPİYAT MADALYASI”

Thumbs_b_c_2429f16f1f5b3811caac24d774cb16a3

20-23 Kasım tarihleri ​​arasında Arnavutluk'ta düzenlenecek Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'nın hazırlıklarını sürdüren Özbey, şunları söyledi: “Maç döneminde ikili antrenman yapıyoruz. Bazen fitness veya koşu antrenmanları yapıyoruz. Eğitimlerimiz bir buçuk ile iki saat arasında sürüyor. Tabii antrenörlerim de bu anlamda bana çok destek oluyor. Aynı zamanda Türkçe Olimpiyat Eğitim Merkezi'nde de antrenman yapıyorum. Daha önceki Avrupa şampiyonasında ikinci olmuştum. İnşallah bu sefer bayrağımızı ilk dalgalandıran ben olacağım. Tabii ki asıl hedefim Avrupa Şampiyonası. Daha sonra büyükler kategorisinde Avrupa Dünya Şampiyonasına gidebilmeyi umuyorum. Önemli olan olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmektir” dedi.

Tekvandoya savunma amaçlı başlayan ve ardından şampiyonluklar kazanan Özbey, tüm kızların savunma sporlarına katılmasını istedi.

Twins antrenörü Fuat Can Aldemir şunları söyledi:

“İkizler 2015 yılında tekvando yapmaya başladı. 9 yılda ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza attı. Öykü, Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda tüm zamanları geride bırakarak drafta katılmadan Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı. Son Avrupa şampiyonasını ikinci sırada tamamladı. Bu sene hedefimiz inşallah Avrupa Şampiyonası. En büyük hedefimiz 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edip altın madalya kazanmak. Ancak ondan önce de büyükler Avrupa ve dünya şampiyonları var. “İkizlerin ülkemizi madalyayla temsil edeceğine inanıyorum.” (DHA)

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking Casibom