Güncel Haberler

İsrail'den Hizbullah'a yeni saldırı! Nasrallah'tan ilk açıklama: 'Bu bir savaş ilanıdır'

Geçtiğimiz gün Lübnan'da da aynı anda Hizbullah üyelerine ait “çağrı cihazları” yani mesajlaşma cihazları aniden patladı. Kazada 2'si çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği, 300'ü ağır olmak üzere 2 bin 800 civarında kişinin de yaralandığı iddia edildi.

EŞZAMANLI RADYO PATLATTI

Dünya bu saldırıyı konuşurken, dün eş zamanlı olarak Hizbullah mensuplarına ait radyolar da havaya uçuruldu. Bu kazada 37 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

SORUMLU İSRAİL

Bu iki saldırının ardından gözler İsrail'e çevrildi ve saldırıdan Tel Aviv yönetimi sorumlu tutuldu.

HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Ortadoğu'da gerilim yükselirken İsrail bugün Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine hava saldırısı düzenledi.

A Haber - 🔴 Canlı Yayın ᴴᴰ - Canlı TV İzle _ Ekran Görüntüsü - A Haber 13-0-18

A Haber - 🔴 Canlı Yayın ᴴᴰ - Canlı TV İzle _ A Haber 13-0-3 Ekran Görüntüsü

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, kuzey Lübnan'daki hedefleri vurmaya yönelik saldırı planının onaylandığı belirtildi.

NASRALLAH'IN AÇIKLAMASI

Saldırıların ardından açıklama yapan Hizbullah lideri Nasrallah, şunları söyledi:

“KIRMIZI ÇİZGİLERİ GEÇTİLER”

“Salı günü düşman İsrail binlerce çağrı cihazını hedef aldı ve aynı anda patlattı. Düşman bu operasyonda tüm ilkeleri çiğnedi, sınırları aştı. Patlamaların bir kısmı hastanelerde yaşandı. Çağrı cihazı taşıyanların bir kısmı hastanelerde, eczanelerde, marketlerde, mağazalarda, evlerinde, araçlarında çalışıyordu ve sadece Hizbullah savaşçıları değil, çok sayıda sivil, kadın ve çocuk da çağrı cihazı taşıyordu.

inç_b_c_324274e16ad2e63e533556fbc855f4ce

“SAVAŞ BİLDİRİMİ”

Bu eyleme ne ad vermeliyiz? Bu büyük terör eylemi hakkında ne söylemeliyiz? Kitlesel soykırım. Salı ve Çarşamba gününe soykırım diyeceğiz. Bölgemizde tam bir kötülük olan İsrail, bu düşmana karşı savaşınızda bu kanserli tümör olan İsrail'in kuruluşundan bu yana sürekli olarak Lübnan'a, halkına, direnişine ve egemenliğimize saldırıyor. Bu bir savaş suçudur, savaş ilanıdır. Dilediğiniz ismi verebilirsiniz, bunlar bunu hak ediyor.

“BENZERSİZ BİR DARBE”

Bu olayı teknik olarak nasıl başardıklarına ve nasıl yaptıklarına hızlıca göz atıyoruz. Hiç şüphe yok ki gerçekleri görmemiz gerekiyor. Ciddi bir güvenlik darbesi, bir insani darbe yaşadık. Bu, Lübnan direnişinin tarihinde benzeri görülmemiş bir darbeydi. Lübnan'da düşmandan hiçbir zaman böyle bir darbe almadık. İsrailli düşmanlarımızla savaşımızda hiç böyle saldırıya uğramadık. “Belki de dünya tarihinde bile böyle bir saldırı olmamıştır.”

2 İSRAİL ASKERİ HAYATLARINI TEMİZLEDİ

Öte yandan İsrail, yaptığı yazılı açıklamada, Hizbullah'ın ülkenin kuzeyindeki saldırılarında bu sabah 2 askerin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki saldırılarda 2 askerin hayatını kaybettiği belirtildi ancak ayrıntılı bilgi verilmedi.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş