Güncel Haberler

Bakan Tunç'tan “Anayasa” açıklaması: “Darbecilerin yazdıklarına devam etmemeliyiz” – Son Dakika Siyaset Haberleri

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç“Türkiye Buluşmaları” kapsamında Erzurum'a geldi.

Erzurum Valiliği'ne yaptığı ziyarette anayasa tartışmalarına değinen Tunç, şunları söyledi: “Bugün yargıyı artık birilerinin arka bahçesi olmadığı için eleştirenler var. Yargının içinde kötü kararlar olamaz mı? Elbette olabilir. Ama bunu düzeltme imkanı yargıda zaten mevcut, yanlış bir karar temyizde düzeltilebiliyor ama bunu örnek alarak yılda 25 bin hakim ve savcının çalıştığı, 12 milyon kararın verildiği bir yerde harekete geçiliyor. Bu rahatsızlığı yapanlar 27 Mayıs yargısını özleyenler, 22 yıldır bakanları, başbakanları asan yargıyı özleyenlerdir. Demokratik bir devlet yaratmalıyız. güvencelerden tamamen arınmış bir anayasa, herkesin içinde bulunduğu demokratik, sivil ve katılımcı bir toplum sözleşmesi.

“DARBELERİN YAZDIKLARINA DEVAM ETMEYİN”

“Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başında darbecilerin yazdığı bir anayasayı sürdürmemeliyiz” diyen Tunç, şunları ekledi:

“Darbecilerin yazmış olması bile değişim için yeterli sebep. İnşallah 28. Meclis döneminde uzlaşı sağlanır. Uzlaşmaya yaklaşanlar milletin takdirini kazanacak, bu yaklaşımı benimseyenler ise milletin takdirini kazanacak. Tavizsiz tavrının karşılığını ilk seçimlerde milletten alacaktır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking Casibom