Güncel Haberler

Zelenskiy, Batılı müttefiklerine daha fazla askeri yardım çağrısında bulundu

Zelenskiy, ABD'nin Ukrayna'ya askeri yardımında altı ay gecikmenin, Kiev güçlerinin cephede “inisiyatifi kaybettiği” anlamına geldiğini söyledi.

REKLAM

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ukrayna hava sahasını Rus füzelerine tamamen kapatmak için 25 Patriot hava savunma sistemine ihtiyaç duyulacağını duyurdu.

Zelenskiy, ABD (ABD) ziyaretinin ardından düzenlediği ilk basın toplantısında Batılı müttefiklerine askeri teçhizat konusunda daha fazla yardım sağlama çağrısında bulundu.

Zelenskiy, Ukrayna'nın kaç tane Patriot hava savunma sistemine sahip olduğunu belirtmese de, Rusya'nın ulusal elektrik şebekesine yönelik saldırıları nedeniyle bu sayının başkanın Batı'dan talep ettiği rakamın çok altında olduğu düşünülüyor.

Zelenskiy ayrıca Ukrayna'nın ülkenin enerji altyapısını korumak için Rus enerji altyapısına saldırması gerekebileceğini de söyledi.

Batılı ortaklarının şu anda taahhüt edilenden daha fazla F-16 savaş uçağı göndermesini istediğini sözlerine ekleyen Zelenskiy, F-16 teslimatlarının tek başına savaşta oyunun kurallarını değiştirmeyeceğini ve Rus Hava Kuvvetleri'nin bu konuda çok daha büyük bir kabiliyete sahip olduğunu vurguladı. .

Ayrıca Zelenskiy, ABD'nin Ukrayna'ya askeri yardımında altı ay gecikmenin Kiev güçlerinin cephede “inisiyatifi kaybettiği” anlamına geldiğini vurguladı.

ABD askeri yardımının Nisan ayında yeniden başlamasıyla Ukrayna, Rus ordusunun doğu bölgelerine yönelik saldırılarını engellemeye çalışıyor.

Rus işgaline karşı Ukrayna için Batı'nın askeri desteği hayati önem taşıyor.

ABD ve diğer NATO müttefikleri geçtiğimiz hafta, en az dört gelişmiş ve çok pahalı Patriot hava savunma sistemi de dahil olmak üzere, önümüzdeki aylarda Ukrayna'ya onlarca hava savunma sistemi tedarik edeceklerini açıklamıştı.

Batılı ülkelerin taahhüt ettiği F-16 savaş uçakları, bu yaz ve bu yılın sonlarında olmak üzere iki uçuşla Ukrayna'ya teslim edilecek.

Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki Kırım yarımadasını ilk kez 2014 yılında işgal eden Rusya, Ukrayna'nın Nazilerden kurtarılması gerektiğini öne sürerek Şubat 2022'de ülkeye geniş çaplı bir işgal başlattı.

Ukrayna topraklarının yüzde 18'i şu anda Rusya'nın işgali altında. 6,4 milyondan fazla Ukraynalı mülteci.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş