Güncel Haberler

Powell faiz sinyali verdi

Oluşturulma tarihi: 01 Ekim 2024 06:18

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz indirimlerinin ölçülü bir hızla devam edeceğinin sinyalini verdi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Fed Başkanı Jerome Powell, daha fazla faiz indiriminin yolda olduğunun sinyalini verdi ancak bunların hâlâ sağlıklı olan ekonomiyi desteklemek için ölçülü bir hızda gerçekleşeceğini söyledi.

Powell, ABD merkez bankasının gelecekte faiz oranlarını çeyrek puan düşürmeye devam edeceğini ve yeni verilerin devam eden ekonomik büyüme ve tüketici harcamalarına olan güveni artırmasının ardından “acele etmediğini” vurguladı.

Nashville, Tennessee'deki Ulusal İşletme Ekonomisi Birliği konferansında konuşan Powell'ın yorumları, birçok yatırımcının Fed'in yıl sonundan önce gösterge faiz oranını yarım puan düşüreceği yönündeki umutlarını boşa çıkardı. Powell, son yarım puanlık faiz indiriminin gelecekteki hamlelerin çok agresif olacağına, aslında sonraki hamlelerin daha küçük olacağına dair bir işaret olarak yorumlanmaması gerektiğini söyledi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Konferansın soru-cevap oturumunda Powell, Fed'in gelecekte yapacağı faiz indirimlerine atıfta bulunarak, “Bu süreci, acele etmemiz gereken bir şey değil, belirli bir süre devam edecek bir süreç olarak görüyoruz” dedi. Eğer l “Ekonomi genel olarak beklendiği gibi gelişecek, zamanla siyaset daha tarafsız bir konuma doğru ilerleyecek.” “Ama önceden belirlenmiş bir yolda değiliz, riskler iki yönlü ve kararlarımızı toplantı üstüne toplantı yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking Casibom