Güncel Haberler

“Anayasa'nın 4. maddesi kaldırılmalı” dedi… Yapıcıoğlu'ndan Özel'e yanıt: “Süre 72 saat” – Son Dakika Türkiye, Siyaset Haberleri

“Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız, kaldırılmalıdır” diyen Cumhur İttifakı üyesi HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yanıt verdi.

Özgür Özel'i sosyal medyadan alıntılayan Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

“Özgür Efendi!

Sana bir soru soracağım. Sorun yaşıyorsanız hile yapmak ücretsizdir. Ama çevrenizdeki beceriksiz insanlara sorarsanız size hata yaptırabilirler.

Soru şu:

“Milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve devrimcilik ilkeleri CHP'nin temel ilkeleridir… Tek parti döneminin gereği olarak Anayasa'ya eklenen bu 6 maddeyi Anayasa'dan çıkaracağız.” Hangi partinin seçim beyannamesinde yer aldı?

Sınav süresi sorunun zorluk derecesine göre 72 saattir.

NE OLDU?

Zekeriya Yapıcıoğlu, 12 Eylül'de katıldığı bir televizyon programında Anayasa'nın 4. maddesiyle ilgili söylediklerine yanıt verdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “HÜDA-PAR'a söyleyecek bir şeyim yok. Hastalığa neden olmasından mikrobu sorumlu tutamazsınız. Mikrop mikroptur. Ama ben milliyetçiyim, muhafazakarım.” Özellikle diyenler… Tayyip Bey'in sağ kolunda HÜDA-PAR, diğer kolunda ise Devlet Bahçeli var. Peki ya bu HÜDA-PAR Devlet Bey kim kiminle? Şu şekilde tepki gösterdi.

Özel, sosyal medya paylaşımında şunları söyledi: “Oy toplarken vatan, millet, ezan diyerek milli ve dini duyguları istismar edenler, şimdi de bayrağımıza, İstiklal Marşımıza ve Ankara'ya aykırı olan Hüdapar'ın sırtını sıvazlıyor. “

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom